Egy 30-as férfi kalandozásai a mindennapokban!

A klaviatúrán innen és túl...

A klaviatúrán innen és túl...

Őszi/téli hangolódás

2016. október 10. - gabbara

Ma rápillanottam munkhalyemen az asztali naptáramra. Október 10. az év 41. hete. Hát itt járunk most. Döbbenet!

Azt már "örömmel" konstatáltam, hogy előkerült a sál, a téli kabát a szekrény mélyéről, de a java még csak most jön. Nem vagyok egy téli gyerek, de igyekszem megtalálni az évszak szépségét, amit akarva, akaratlanul is főleg otthon tölt az ember.

water-flowers-drink-pot.jpg

Próbáltam néhány hasznos ötlettel szolgálni, én, mit teszek (veszek), ahhoz, hogy "túléljem ezt a pár hónapot.

1. Öltöztesd melegebb színekbe a lakást

Vedd elő az ágytakarót, cseréld le a paplan és a párna huzatot. Nyugodtan szerezz be díszpárnákat. Nekünk mániánk. Van egy antik hattyú kanapénk, fehér, puha szövettel leterítve, és rajta temérdek párnával.

2. Gyertya-mánia

Szerezz be különböző méretben, színben gyertyákat, gyertyatartó tálcákat. Személy szerint kedvenceim az illatosított gyertyák. Ha eljutok valahova, ahol ilyesmit árulnak előtör belőlem a Carrie Bradshow (ld. Wikipedia) és csak úgy dobálom be a kosárba őket. Nincs annál megnyugtatóbb érzés, amikor esténként vagy már szürkületben meggyújtok párat, és csak bámulom a pislákoló fényeket.

Ha igazán kreatív alkat vagy, nagyon pofás gyertyatartókat készíthetsz egy már nem használt befőttes üvegből. A kávés a kedvencem, szinte érzem :)  Ötletek itt!

candle-light-813005_640.jpg

3. Füstölő, párologtató

Indiából, Japánból, Kínából, Tibetből? Igen...

Manapság sokan nincsenek tisztában a füstölők, párologtatók jótékony hatásaival. A jó minőségű füstölők nemcsak tisztítják, frissítik a levegőt, de rendbe is rakják a gondolatokat.

Az egyik kedvenc beszerzési helyem a közvetlenűl a Fővám téri vásárcsarnok mellett található Ázsia Bolt. Minden alkalomra válogathatsz elérhető árakon (tartóval együtt is). És ha már ott vagy, dobj be pár fantasztikus alapanyagot is. Már csak csirkemell kell mellé és kész az egzotikus vacsi!

Télen alap darabok:

- levendulás: lazít, feloldja a stresszt, és szuper fejfájs, migrén ellen is

- almás-fahéjas: tél, alma/fahéj. nincs mit magyarázni rajt

- lime: azoknak ajánlom első alkalomra, akik félnek a füstölőktől

- vanilia: nem csak tágítja tudatod, de éhes is leszel tőle (garantáltan)

Párologtatók terén szegényebb a felhozatal még otthon (de igyekszem pótolni), de nem kell túl gondolni. Én néhány cseppel szoktam egy már égő gyertyára cseppenteni. De ha ajándékot vadászol valakinek, remek ötlet lehet egy ilyen készlet beszerzése.

4. Tea

Mi alapból teás háztartás vagyunk, de a tél közeledtével és a gyártók leleményeségének hála van miből újra és újra feltankolni a teásdobozt. Én az úgynevezett "variácókat" kedvelem, mert igy biztosan nem egy teljes dobozzal nyúlok félre, max 4-5 darab végzi a fel nem használtak sorában. A fahéjjal kombinált ízek (alma, szilva, bodza) a kedvencek.

5. Házi patika

Egy gyenge meghülés, torokfájás, vagy láz. Fontos, hogy ne érjen bennünket váratlanul. Hozz létre egy fiókot, vagy tüntess ki egy dobozt csak erre a célra. Torokfájásra szopogató tabletta, vagy a jó öreg cukorkák (negro), lázcsillapító, fejfájás csillapító. Megelőzésképpen használj Béres Cseppet (családi kiszerelésben jobban megéri), vagy tárazz be vitaminokból. És ne feledd, méz mindig legyen a polcon!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbara.blog.hu/api/trackback/id/tr3711783201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása