Egy 30-as férfi kalandozásai a mindennapokban!

A klaviatúrán innen és túl...

A klaviatúrán innen és túl...

Kapcsolj ki...

2016. július 17. - gabbara

Egy esős vasárnap, nyáron, valljuk be, nem szeretjük. Vagy mégis?

Miután sikeresen megtörtént a blog beüzemelése minden technikai okosságok beállítása után, azon töprengtem mivel is indíthatnám el a lélekmorzsák sorát. (morzsák-> erről egy későbbi posztban)

Kézenfekvő: mihez kezdjünk magunkkal vasárnap, ha kint borongós, esős, és barátságtalan minden. Holnap már hétfő (megint) érzés.

Bevallom nektek őszintén nekem ez nem csak az "esős vasárnapi" program, de szinte napi rutinomnak is mondhatom a következőket. Pár lépés az énidő felé.

1. Kezdjük az elején: Rakj rendet

Szinte látom, ahogy összehúzódnak a redők a szemeid felett, és hangosan elsütsz egy "Na még mit nem!" mondatot :) De csak gondolj bele jobban. Hogy lazulhatsz el, és kapcsolhatsz ki teljesen ha valami (tudat alatt) zavar a materiális környezetedben.Szóval elő a seprűvel, felmosóval.

Szerencsés vagyok, elég nagy méretű terekkel rendelkezik a lakásunk, így a takarítás egyfajta buli is egyben. A zene lételemem, így nincs ez másképp a rendrakással sem. Elengedhetetlen kellék. Hogy csináld? Vedd elő a telefonod, dugd be a fülesed vagy ha nem zavar, hogy mit gondolnak a szomszédok csavard fel a zenelejátszót, és csavarj rá valami gyors ütemű számra (nekem ez a kedvencem most) és "csavard fel a szőnyeget". Sokkal könnyebb nem igaz: a parfis csak úgy siklik, a ruhák szinte maguktól hajtódnak össze, pikk-pakk kész, és közben nyugodtan perdülj, fordulj, akár a tükör előtt is párat. Most te vagy a sztár. Ez nem a komolyságról szól, hozd ki a fránya kényszer feladatból a legtöbbet.

2. Énidő

Kész vagy, minden ragyog (vagy legalábbis nem úgy néz ki a lakás/szoba, mint egy robbantás helyszíne)? Itt az ideje, hogy TE kerülj a középpontba. Az énidő egy manapság nagyon divatos, de annál sokkal fontosabb dolog. Sokan a környezetemben úgy gondolják, ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak el kell menni valahová, fizetni kell, és várni a csodát.

NEM. Az énidő pontosan arra mutat rá, hogy szerezz magadnak elég időt arra, hogy ellazulhass, és ezt, hogy érd el akár otthon is.

Fontos, hogy a következő lépéseket, ne úgy csináld, mint máskor.

Most ne úgy főzz le egy kávét, hogy közben szalad a lakásban valaki, vagy még párhuzamosan két dologra kell figyelned (pl. mosás, kifutni készülő leves). Én a jó öreg kotyogós híve vagyok, maga az egy édes rituálé, mikor megtöltöm, amikor beszippantom a kávé illatát.Szerezz be, ha nincs otthon egy jó öblös, nagy méretű csészét, töltsd ki a feketét, ízesítsd (igen mehet bele a tej, rá a tejszínhab-fahéj kombináció), aztán vidd be a legkényelmesebb fotelodhoz. Ott vagy ? Most ülj le. A lehetőségek tárházát nyitja meg előtted a saját kanapéd, fotelod.

  1. Kávé, magazinok (megjelentek a legfrissebb augusztusi példányok, jobbnál jobb cikkekkel, interjúkkal pl: Elle, Menshealth). Lapozgass, és lassan kortyolgass. Én személy szerint ha olvasok, és meg is akarom érteni, amit látok, közben nem hallgatok zenét, de ha Neked megy nyugodtan kapcsold be a rádiót, vagy pörgesd fel ismét a kedvenc lejátszód. Szánj magadra így minimum egy 20-30 percet!
  2. Ha az énidőt mesteri fokon akarod művelni, irány a fürdőszoba. A kedvenc helyünk a lakásban, elárulhatom.Engedd meg a kádat, és használj bátran fürdősót, fürdőolajat, fürdőgolyókat. Biztos tudsz róla, hogy egy illatos fürdősó csodákra képes - ellazít vagy felpezsdít, gyógyít vagy éppen relaxál. Annyi féle, fajta, színű, illatú terméket találsz már a boltokban (szezonálisan, most a levendula a menő!) Ülj bele, és dőlj hátra, használj egy nyakpárnát, kortyolj el egy pohár bort (ha királyi vagy pezsgőt). Nincs kádad? Nem probléma. Irány a zuhany. Szintén sok sok olyan tusfürdő van a piacon, ami energizáló formulával, vagy éppen kis apró masszírozó szemcsékkel (pl.: Palmolive, vagy Dove bőrtápláló) teszi kényeztetővé a pillanatot. Élj velük bátran.
  3. Nyár, gyümölcsök? Eredeti! Nah jó, inkább kézenfekvő, de tényleg. A tegnap estém a frissen beszerzett sárgadinnye, barack aprításán túl egy ilyen mesés, és nagyon finom tál kreálásában telt. Ez is csak az enyém, csak nekem:) Nem kell nagy tudomány hozzá: 1 dinnye, 1-2 barack, egy remekbe szabott (IKEA) tányér, 1 kés. Ezek a színek, formák és ízek. Boldogság bekapcsolva.

vacsi.JPG

3. Hasznosan.

Minden fenti tipp tovább bővíthető. Ha téged egy rejtvény kapcsol ki, vagy egy pohárnyi jégkrém, vedd magad elé. Lehet tényleg csak énidő, de bevonhatod a párod is egy levezető közös filmnézéssel (tipp: Ház a tónál).

A vasárnap kora este/este már tényleg csak arról (kellene), hogy szóljon, hogy teljesen ellazulj, és rápihenj a másnapra. Te hozod ki az adott szituációból a legtöbbet, senki más. Legyen szép vasárnapotok.

+ 1 remek zene :) #énidő #otthonidő #lélek #nyugalom #vasárnap #szeressélni

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbara.blog.hu/api/trackback/id/tr28896408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása